Jo a teď nevím jestli jsem to sem už dával, asi ne, ale o prázdninách mi přistála na email zase tato zpráva od Mortyho, kačera, který gc pověsil na hřebík v roce 2008 a v červenci se na malý moment vzbudil
http://www.geocaching.com/profile/defau ... 357a210223Ahoj geo kamaráde,
nevím jak se jmenuješ, ale oslovovat tě pražský chytráku mi příjde pitomé. Chci ti jen poděkovat a pochválit tě, za to jak se staráš o cache Pražský pentagon, kterou jsem před lety vytvořil. Měl jsem v té době těch koníčků moc od modelaření, rybaření, horolezectví, auta a patřilo mi po Praze víc pěkných mutin třeba noční Smrtihlav, který dnes spravuje Vydra20 a hodně běžných tradičních. Některé krabičky a trasy k nim daly práce víc jiné míň, ale strašně mě těší že i když já se na to pro povinnosti musel vykašlat, že se našel svědomitější člověk, který jede v tom duchu dál a je vidět, že to dělá hlavou i srdcem. Nejde se věnovat všemu naplno a tak šel geocaching stranou. Především jsem to opustil pro některé věci co mi na geocachingu vadily. Jednak vandalové co ukradnou GC a nebo zahodí celou cache i s logovacím blokem. Většinou nešlo o "mudly". Právě někteří geokolegové mě od hry také odradili. Chovali se podivně a já se cítíl, že mezi ně moc nepatřím. Nejsem prostě blázen jako oni myšleno v dobrém. Mám rád přírodu a dobrodružství, ale nejsem fanatik co se požene odlovit cache první po tom co je zveřejněná ještě v kostkovaných kalhotách s ještěrkou na tričku. Chtěl jsem objevit jen místa, která jsou pěkná a zajímavá. To byl další problém některá místa nebyla ani pěkná a když tam čekala jen krabička od filmu na zrezivělém zábradlí v kopřivách, kam chodí močit i psi s odporem, tak jsem byl vždy zklamán. Lepší žádná než taková cache. A poslední kapkou bylo, když jsem s kamarádem vymyslel super cache a reviver tuším Minarjo nebo jak se jmenoval mi vždy napsal tam jí mít nemůžeš, protože cca 200m od ní je jedna fáze nějaké multiny, která začíná až na Černém mostě. A co má jako být? Nějaká lama zaminuje celou Prahu fázemi své Multi a pak si nemohu na oblíbené místo uložit svůj poklad? Nejsem nějaký pesimista a hater, ale v té době jsem byl mladší a takové věci mě trápili. Dnes bych nad tím mávl rukou. Tenkrát jsem s kolegou udělal český překlad na stránky Geocaching.com a nabídli je zdarma společnosti, aby mohla udělat i českou mutaci pro neanglicky mluvící. To také dopadlo fiaskem. Geocaching se k tomu postavil stylem nás ČR vůbec nezajímá. Udělejte si vlastní hru for your country. Škoda, že ten mail už nemám. Teď jsem po letech oprášil GPS a napadlo mě podívat se jak to po Praze vypadá jestli je někde ještě nějaká má původní a kdo se o ní a jak stará. No byl jsem moc mile překvapen, že jsi to žezlo po Awerovi převzal a owneruješ tomu lépe než já. Tak ti přeji hodně štěstí, zábavy a kdyby jsi chtěl můžem zajít na pivko a povíš mi jak jsi se ke keši dostal a co zajímavého ti lidi logovali.
Michal Sláma aliaz MortyNásledně jsem ho pozval na naše pivko, docela jsme si pěkně pokecali a zanotovali si po emailu, psal že moc rád dorazí...ale na pivko nakonec nedorazil a od té doby se po něm zase slehla zem

...